2016. január 8., péntek

Különleges téli vitamin rakottas

Különleges téli vitamin rakottas


Hozzávalók:
  • 30 dkg pulyka combfilé
  • 3 tojásnyi libazsír tepertővel
  • 6 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • őrült bors
  • 0,5 kg csigatészta
Besamel jellegű sajtos mártás:
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1-1,5 dl tej
  • 5 dkg sajt
  • csipet bazsalikom
A libazsíron a tepertővel együtt a felkockázott-csíkozott húst megpirítottam, majd kivettem a serpenyőből. 

A maradék zsiradékon a tisztított felkarikázott hagymát is megpirítottam. 

Kimertem a serpenyőből azt is és félreraktam. A sárgarépát meghámoztam és daraboltam, csíkoztam. A paprikákat szintén. Egybe pirítottam, de csak addig míg ropogósak maradtak. 

Előzőleg a cukkinit felkarikáztam és besóztam, a paprika után a serpenyőben azt is átpirítottam. 

A húst és a zöldségeket egybeöntöttem és egybepirítottam de csak rövid ideig, az ízek zamatok keveredése miatt. Ekkor sóztam és borsoztam is, reszelt fokhagymával ízesítettem.

A tésztát sós víznem kifőztem, majd leszűrtem.
A sütőtálam alján elterítettem. Rajt eloszlattam a zöldséges ragut.
Felszeleteltem a paradicsomot, tetejére rárakosgattam.
Paradicsompürével meglocsoltam.

A serpenyőben a maradék szafton a vajat felolvasztottam lisztel tejjel és tejföllel mártást készítettem, amelyben elkevertem a reszelt sajtot.
A rakottasom tetején eloszlattam a sűrű mártást, bazsalikommal meghintettem és előmelegített sütőben 175 C°-n 45 perc alatt pirosra sütöttem.



Tökéletes egytálétel. Zöldséges, húsos, ízletes, laktató és finom!

Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...