2016. január 24., vasárnap

Liba gulyás hamiskásan

Liba gulyás hamiskásan



Hozzávalók:
  • 1 liba aprólékai és csontos részei
  • 1 db zellergyökér
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csípős paprika
  • 3 evőkanálnyi olaj
  • 4-5 db burgonya
  • őrölt bors
  • némi fűszerkömény
  • 1 evőkanálnyi piros őrölt paprika
  • nokedli- galuska betétként

A libát felraktam egy fazékba főni hideg vízben. Amint felforrt a habját lemertem, sóztam borsoztam és hozzátettem egy fej hagymát. Amikor a a hús puhulni kezdett hozzátettem a répákat, paprikákat, paradicsomot. A hús és a zöldségek puhulásáig főztem a levest. Kivettem ekkor a levesből a zöldségeket melyeket felkockáztam, későbbiekben beletettem vissza a levesbe. A fej hagyma már átadta a levesnek zamatát, azt viszont végleg eltávolítottam.

A többi hagymákat finomra vágtam, kis olajon megdinszteltem. Meghintettem a pirospaprikával és őrölt köménnyel fűszereztem, a kockára vágott burgonyát pirítottam rajt kevergetve, vigyázva, hogy a paprika meg ne piruljon, mert akkor keseredhet.

Kis vízzel felöntöttem, majd a leveshez kevertem. A burgonya amint félig megfőtt, a levesbe beleszaggattam a nokedlit is.

A kockázott zöldségeket legvégül a levesbe visszatettem, a vágott petrezselyemmel együtt.

Finom, laktató étel, amely egytálételként is megállja a helyét!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...