2016. február 14., vasárnap

Kokki

Ez a vendégváró édesség pillanatok alatt elkészül, sütés nélkül és ráadásul nagyon finom!

Kokki


Hozzávalók:

  • 200 g darált keksz
  • 200 g kókuszreszelék
  • 200 g tejpor
  • 100 g durvára tört mandula
  • 1,5 dl kávé
  • 100 g cukor
  • 200 g vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • szükség szerint tej

A lefőzött kávét felraktam kis edényben főni, hozzátettem a cukrot és összefőztem. A vajat felolvasztottam a kávés szirupban.
Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam.
A többi hozzávalót a kávés eleggyel kikevertem (ha túl száraz lenne tejjel pótolhatjuk a hiányzó nedvességet)

A jól összeállt, de nem lágy masszákból kis gombócokat formáltam.
A felolvasztott csokoládéban megforgattam őket és hűlni tettem.

Gyorsan fogy!

Jó nassolást!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...