2016. február 26., péntek

Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonya
 


Hozzávalók:

  • 20-25 dkg házi füstölt sonka
  • 12-14 db közepes burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • őrölt oregánó
  • 1 pritaminpaprika 
  • 1 evőkanálnyi tejföl
  • 10+10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • kis olaj

A hagymát tisztítás után felkarikáztam és kissé megsóztam, meglocsoltam kevés olajjal, majd pár órára félreraktam érni.

A burgonyát héjában megfőztem félig, majd langyosra hűtöttem.

A sonkát apróra vágtam, majd ledaráltam közepes finomságúra.
Hozzáraktam a félrerakott hagymát, az apróra feldarabolt paprikát, borsoztam, oregánóval meghintettem. 10 dkg sajtot és tejfölt a tojással együtt kikevertem, hozzávegyítettem a sonkás töltelékhez.

A burgonyákat kettévágtam, a belsejüket kikapartam.

A kikapart bélt is belekevertem a töltelékbe.
A burgonyákat megtöltöttem, maradék reszelt sajttal megszórtam és tepsin elhelyezve kisütöttem 175 C°-on 30 perc alatt.



Finom laktató vacsora. Egyszerű és olcsó!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...