2016. április 16., szombat

Csőben sült metélő-fokhagymás húsgombócok spárgával

Itt a tavasz, tehát...spárgaszezon!

Csőben sült metélő-fokhagymás húsgombócok spárgával


Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 marék metélő-fokhagyma
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis olaj
  • őrölt fehér bors
  • szeletelt bacon szalonna (gombóconként 1 szelet)
  • 1 marék  zöld spárga


    Besamel jellegű mártás ehhez az ételhez:
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • csipet szerecsendió
    • 2 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 1 kis marék metélő fokhagyma
    • 10 dkg reszelt sajt

    A vöröshagymát kis olajon megpirítottam a metélő fokhagymával, majd kihűtöttem.

    A darált hússal összekevertem és a tojással, előre beáztatott kinyomkodott zsemlével, zúzott fokhagymával, sóval borssal jól összedolgoztam.

    Kis pihenés után gombócokat formáltam, amelyeket beletekertem egy-egy szelet baconbe.
    Sütő edénybe helyeztem egyenletesen.
    A spárgákat lobogóm sós vízben 4 perc alatt pároltam, majd kivéve a gombósok köré-rá rendezgettem.

    A besamelt szokásos módon elkészítettem az összetevőkkel és ráöntöttem egyenletesen a gombócokra.

    Előmelegített sütőbe toltam, 170 C°-on 40 perc alatt megsütöttem.

    Rizzsel tálalva tökéletes laktató étel!

    Jó étvágyat!


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...