2016. április 30., szombat

Házi kürtöskalács a szabadban

Kolozsvárról hoztam kürtöskalácssütő formát. Mai nap szép idő volt ezért úgy döntöttem, szabad tűzön sütünk egy kis kalácsot.

Házi kürtöskalács a szabadban



Hozzávalók
a tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj+ vaj a kalácsforma kenéséhez
a beforgatáshoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • darált dió
  • vaníliás cukor
  • egyéb ízesítés
A tésztához az élesztőt a cukorral elkevert fellangyosított tejben megfuttattam. A többi hozzávalóval jól összedagasztottam úgy, hogy lágy tésztát kapjak.

Duplájára kelesztettem, majd kinyújtottam kb. kisujjnyi vastagságúra. Felcsíkoztam és feltekertem a tésztaszalagokat a formára. A formát előzőleg megkentem vajjal.

Egy tálcán kristálycukort szórtam, melyet vaníliás cukorral kevertem össze, plusz diót adtam hozzá, de natúr is készítettem.


A formára feltekert tésztát meghempergettem benne, és a már előzőleg elkészített parázson forgatva megsütöttem, pirosra sütöttem a kalácsot. 


A cukor karamellizálódik és ropogósságot kölcsönöz a finom tésztának. Isteni finom. Gyors, egyszerű és házi!


Jó nassolást!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...