2016. május 29., vasárnap

Fantasztikus epres édesség Jutka konyhájából

Eperszezon, kellemes meleg és egy kihagyhatatlan hűsítő finomság. Sütés nélkül, gyorsan, mennyei ízekkel.

Fantasztikus epres édesség Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl (12%-os)
  • 2 db vaníliás cukor
  • 16 evőkanál cukor + 2 evőkanál
  • 0,5 l Hulala tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 kg friss eper
  • két csomag babapiskóta
A tejszínt felvertem kemény habbá.
A tejfölt vaníliás cukorral, a citrom levével és a 16 evőkanálnyi cukorral kikevertem.
Az epert pár szép szem kivételével leturmixoltam két kanál cukorral.
A tejszínt és a tejfölös krémet egybeforgattam fakanállal.


A babapiskótát beleforgattam az eperszószba és szépen egy nagyobb üvegtálba behelyezgettem sorban. A tetejét megkentem a habbal és újrakezdtem. 


Epeszószos babapiskóta és újra hab, míg az edény meg nem telt. Végül hab és teteje eperszemekkel díszítve.

Két óra hűtés után fogyasztható, de előző este elkészítve másnapra hűsítő nyári csemegét kapunk, finoman egybeérve, kényeztetve a családot!
Ez az adag 10-12 ember bőséges desszertje!

Jó nassolást!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...