2016. május 5., csütörtök

Húsos palacsinta tavaszi zöldségekkel

Húsos palacsinta tavaszi zöldségekkel


Hozzávalók:
  • 12 db palacsinta
  • 20 dkg darált hús
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • csipet szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • marék zöldspárga
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg sajt


Palacsintákat kisütöttem, a hagyományos módon, félreraktam felhasználásig.
Kis olajon az újhagymák fehér részét, amit előzőleg felkarikáztam, megpirítottam a bakon kockákkal együtt, majd hozzátettem a darált húst és egybepirítottam. Sóztam-borsoztam ízlés szerint.
A vajjal, lisztel, tejjel kis szerecsendióval besamelt készítettem. Hozzávágtam a hagyma-zöld felét. A spárgát 2 cm darabokra vágtam és lobogó sós vízben 1 perc alatt megblansíroztam. Leszűrve a besamelbe kevertem. A mártásba még a tejfölt is hozzáadtam. Felét a húsos raguhoz öntöttem és elvegyítettem.

A palacsintákat egyenként megtöltöttem a húsos töltelékkel és tűzálló tálba raktam őket.

A mártás megmaradt feléhez egy tojást ütöttem, vegyítettem és elterítettem a palacsinták tetején.
Megszórtam kockázott baconnel és a maradék felvágott zöldhagyma-zölddel, végül reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 C°-n 40 perc alatt megpirítottam.

Tökéletes egytálétel, vacsora vagy ebéd. Csak ajánlani tudom!

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...