2016. május 1., vasárnap

Sajtkrémes fűszeres csirkecombok újhagymával

Anyák napján a család megérdemli a finom ételt. Egy anyának a legfőbb öröm, ha látja az elégedett arcokat, mosolygó szemeket! :)

Sajtkrémes fűszeres csirkecombok újhagymával


Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb (alsó-felső)
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 szál rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl sajtkrém
  • 1 csokor újhagyma

A csirkecombokat mosás -tisztítás után besóztam, félreraktam.
A tejfölt sajtkrémmel és fűszerekkel összekevertem abban a sütésálló tálban, amelyben a combokat kisütöttem végül. A csirkecombokat beleforgattam, megszórtam az összevágott hagymával, majd előmelegített sütőben 175 C°-n 40 percig lefedve sütöttem, pároltam.

Az idő leteltével levettem a tetőt és még további 20-25 percig sütöttem.
finom omlós húst kaptam végeredményül, selymes szafttal. Burgonyapürével és friss salátával tálaltam!

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...