2016. június 27., hétfő

Egyszerű meggyleves

Meggyszezon, végre! Nagyon szeretem ezt a savanykás de mégis édes gyümölcsöt. Alig vártam hogy egy finom de hűs levest készítsek belőle.

Egyszerű meggyleves

Hozzávalók:
  • 1 kg meggy
  • 1/2 L víz
  • 1/2 L tej
  • 2 egész fahéj
  • 1 kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1/2 kávéskanál gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanálnyi cukor
A meggyet többszöri átmosás és magozás után a vízzel feltettem főni.

Hozzátettem a fűszereket és felforraltam.

A pudingot pár kanál tejjel csomómentesen kikevertem és a többi tejjel vegyítve hozzákevertem a leveshez. Besűrítettem édesítettem, majd hűlni tettem.

Jól behűtve nagyon finom nyári hűsítő leves.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...