2016. június 17., péntek

Paradicsomos-zöldséges ínyenc csirkecombok Jutka konyhájából

Most egy viszonylag gyorsan elkészíthető egytálételt mutatok be. Csirkecomb, friss zöldségekkel megbolondítva. Ízletes, zamatos puha mégis ropogós étel, amelyet az egész család szívesen fogyaszt. Nyári finomság a mindennapokba.

Paradicsomos-zöldséges ínyenc csirkecombok Jutka konyhájából 



Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1/2-1 dl olaj
  • 10-12 db újburgonya (tojásnyi nagyságú)
  • 3-4 szár újhagyma
  • két maréknyi bébisárgarépa (vagy pár szál új sárgarépa)
  • 1 maréknyi petrezselyemzöld
  • 1 zöldpaprika
Ínyenc paradicsomos mártás:
  • 1,5 dl paradicsompüré
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanálnyi szójaszósz
  • 1-2 evőkanálnyi balzsamecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A combokat tisztítás után sóztam, borsoztam. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítottam és a combokat mindkét oldalukon megpirítottam. Nem sütöttem át, csak színt adtam a húsoknak.
A zsiradékból kivettem a húsokat és félreraktam. 
A burgonyát, a sárgarépát, a paprikát, az újhagymát nagyobb karikákra vágtam és a serpenyőbe raktam a vágott petrezselyemmel, kis sóval pirulásig pirítottam. 

Egy tűzálló tálba helyeztem ezt a burgonyás keveréket és a combokat ráhelyezgettem.

Megkentem a combokat a ínyenc paradicsomos mártással és előmelegített sütőbe (180 C°) toltam 40 percre.


Ez idő alatt a paradicsomos máz jól megpirul a combokon, az ízek jól összeérnek és igazán finom szaftos húst ropogós kéreggel és zamatos köretet kaptam.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...