2016. június 20., hétfő

Töltött Ciabatta Jutkától

Töltött Ciabatta Jutkától



Hozzávalók:
  • 3 db ciabatta kenyér
  • Besamel mártás
  • 30 dkg kockázott császárszalonna
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kis fej újfokhagyma
  • 1 dl ketchup
  • őrölt bors
  • kis marék vágott petrezselyemzöld
  • 30 dkg szeletelt sajt
  • Friss vágott bazsalikom, vagy őrölt szárított
  • 2-3 szál oregánó vágott levele, vagy őrölt szárított

A besamelt elkészítettem, hozzákevertem a kockázott császárszalonnát.

Az újhagymát-fokhagymát és zöldet összevágtam, kissé sóztam. Fűszereztem oregánóval - borssal, hozzákevertem a ketchupot.

A Ciabatta kenyereket kettévágtam és a tepsibe helyeztem őket.
Megkentem a besamellel, majd következő rétegként a hagymás-fűszeres mártást kentem rá.


Megraktam sajtszeletekkel és végül bazsalikommal megszórtam.

Előmelegített sütőben 210-220 C°-on 15 perc alatt pirosra sütöttem. (Pizzasütő-légkeverős fokozaton készítettem, de hagyományos sütőben pirosodásig kell sütni magas hőfokon)
Tökéletes vacsora a családnak! 


Jó étvágyat!




Kapcsolódó link:
   Besamel mártás
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...