2016. augusztus 22., hétfő

Málnás kakaós kalács tekercs

Málna szezon és befőzések ideje. Ne hagyjuk ki a kalácsból sem!

Málnás kakaós kalács tekercs



Fehér rész:
  • 20 dkg liszt+ szóráshoz+ szükségesen
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl málnalé
  • 1 db tojás
  • evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
Barna rész:
  • 17 dkg liszt+ szóráshoz+ szükségesen
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl málnalé
  • 1 db tojás
  • evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 púpos evőkanál Nesquik kakaópor

A fehér és a barna tésztát külön összedolgoztam, mint a kelt tészták esetében. 
Lefedve kelesztettem duplájára őket.
A fehér és a barna részt két cipóvá formáltam és kinyújtottam kissé.
Egy fehérre egy barna tésztát helyeztem és egyben nyújtottam tovább, majd feltekertem őket.
sütőpappírral bélelt tepsibe helyeztem a két rudat, megkentem a felületüket cukros málnalével és előmelegített sütőben 180 C°-n 25 perc alatt pirosra sütöttem a kalácsokat.


Nagyon finom, illatos kalácsot kaptam. Akár egy tartalmasabb leves másodfogásaként, vagy reggelire, uzsonnára is tökéletes.


Jó nassolást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...