2016. augusztus 13., szombat

Padlizsános Köfte

Padlizsános Köfte



Hozzávalók:

  • 3 db közepes padlizsán
  • 70 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál piros őrölt paprika
  • 2-3 db színes paprika
  • 10-12 koktél paradicsom
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 3 dl paradicsomlé, vagy püré
  • a paradicsomos öntethez + só+ bors+ 0,5 dl olíva olaj


A darált húst a felaprított vöröshagymával, újhagymával és szintén felaprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal és piros paprikával jól összegyúrtam.


A padlizsánokat ujjnyi vastagságúra szeltem, és besózva hagytam fél órát így állni, hogy kieressze a keserű levét.


Majd ez után a léből a padlizsán szeleteket kivettem. A húspasztából kis pogácsákat készítettem és  két padlizsán szelet közé tettem. Majd sorban, húspogácsa, padlizsán, húspogácsa.....így tovább.
Tepsibe, vagy sütőtálba raktam szépen, amint a képen is látható.


A paradicsomokat és szelt paprikákat közé rakosgattam, a felkarikázott-aprított fokhagymákkal együtt.
A paradicsomlevet sóval, borssal, olajjal kikevertem és a tetején eloszlattam.

Előmelegített sütőben 45 percig sütöttem 200 C°-n.


Finom, laktató étel, csak ajánlani tudom!

Köretként rizst adhatunk hozzá, vagy friss kenyeret, de önmagában is fogyasztható.

Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...