2016. szeptember 3., szombat

Bolognai puffancs maradékból

Házi bolognai az igazi, jó húsosan, isteni. Minap késztettem egy jó nagy adaggal. Amikor marad, általában lefagyasztom, de most puffancsba töltve teljesítette végküldetését.

Bolognai puffancs maradékból




Hozzávalók:

  • maradék bolognai paszta (darált húsos) kb. 3dl
  • 1 nagyobb fej vörös hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sajt ( töltelékbe és szóráshoz)
  • csipet bazsalikom
  • kelt tészta (sós)
  • 1 tojás a kenéshez

A tésztát szokásos módon bedagasztottam.
Amikor megkelt kinyújtottam kisujjnyi vastagságúra és 10x10-s négyzeteket vágtam belőle.
A négyzetek közepére karikákra vágott hagymát, fokhagymát tettem, majd erre halmoztam a maradék pasztából, végül sajt és csipet bazsalikom.

A tésztacsücsköket összefogva nyomva gombócokat formáztam. Egy kiolajozott sütőtálba sorba belerakosgattam a töltött tésztákat oly módon, hogy az összecsípések alulra kerüljenek.

Majd megkentem felvert, kissé sózott tojással és megszórtam reszelt sajttal. Maradék vágott hagymát rászórtam és kis bazsalikommal meghintettem.

10 perc pihenés után előmelegített sütőbe 190 C°-n 25 perc alatt pirosra sütöttem.


Csodálatos illat és laktató és finom étel!


Jó étvágyat!


Kapcsolódó linkek:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...