2016. szeptember 14., szerda

Mogyorós nesqueik torta

Eljött a napja, hogy a gyermekeim már nem kiskorúak. A fiam belépett a felnőttek világába, na-de még mindig az én édesszájú gyermekem. Aki bolondul az édességekért, tehát egy nagyon fini szülinapi tortával leptem meg! :)
Isten éltessen Fiam! <3

Mogyorós nesquik  torta



Hozzávalók:
   a torta tésztához
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 púpos evőkanál nesquik kakaó por
  • 6 tojás
  • 1 dl víz
  • egy marék mogyoró ( saját mogyorófáról származó mogyorót használtam fel, de lehet bármilyen nem sózott mogyoró)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál cukor
  • vaj a tortaforma kikenéséhez
   a krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű puding
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál nesquik kakaópor
  • 1 kocka margarin 
  a díszítéshez:
  • 2 tábla tortabevonó
  • töltött ostyarudak
  • 1 csomag francia drazsé

A száraz anyagokat összekevertem. A lisztet a sütőporral, a kakaóval, és a durvára tört mogyoróval.
A tojás fehérjét keményre vertem, majd víz és cukor hozzáadásával tovább vertem. A tojássárgákat hozzákevertem, és végül beleforgattam a száraz anyagokat óvatosan.
Vajjal kikent tortaformába töltve 180 C°-n 20 perc alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet:
A pudingokat felfőztem a tejjel, a vajat kikevertem a cukorral habosra és apránként adagolva hozzákevertem a már kihűlt pudingot, majd a kakaóport.
Összeállítás:
A torta tésztát 3 lappá vágtam és megtöltöttem a krémmel, úgy hogy a tetejére és oldalára is jusson.
A tortabevonót vízfürdő felett felolvasztottam és ezzel megcsurgattam a torta tetejét. Az oldalán is folyt le, így díszítve a tortát.
Ostyarudakkal végül francia drazséval díszítettem.
Behűtöttem 2 órára és utána következett a felköszöntés!
Nagyon finom, kellemesen édes, roppanós lett a torta! Érdemes elkészíteni!


Jó nassolást!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...