2016. október 12., szerda

Sajtos rétegelt

Amikor már nem tudod mit adj vacsira...

Sajtos rétegelt 



Hozzávalók:
Besamel mártás-

  • 5 dkg vaj+ a tepsi kikenéséhez
  • 2 evőkanál liszt
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dl tej
A vajon a lisztel és tejjel világos rántást készítettem, sóztam szerecsendióval meghintettem, besűrítettem.

Tésztalapok-
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • annyi liszt, hogy összeálljon a tészta, majd gyúrás közben keménnyé.
Az összetevőket összegyúrtam kemény tésztává. Beliszteztem, és kicsit pihenni hagytam.

Töltelék-
  • 40 dkg párizsi
  • 10 dkg füstölt sonka, tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15-20 dkg reszelt sajt
Összevágtam apró kockákra a sonkát, szalonnát, párizsit

Elkészítés:
A tepsit vajjal kikentem. A tésztákat nagyon vékonyra, lasagne vékonyságúra nyújtottam. Felkockáztam őket, mert ezek a lapok lettek a rétegek alsó és fedő részei.
Az első tésztaréteg a kivajazott tepsi aljára került. Erre a darabolt sonka-szalonna, majd egy-két kanál Besamel mártás, és egy adag reszelt sajt, majd ismételten tésztaréteg, így folyamatosan, míg a hozzávalók el nem fogytak.. Végül reszelt sajt került a tetejére, majd sütőbe toltam, amit előmelegítettem 190 C°-ra. 25 percig alatt pirosra sütöttem. Kis pihi (pár perc) következett és szeltem.
Finom, laktató, egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető.


Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...