2016. október 6., csütörtök

Sertéscsíkok mustáros szószban

Csodás sertéscombot vásároltam Fribától!
Természetesen ismét egy izgalmas ételt "főztem" ki belőle!

Sertéscsíkok mustáros szószban



Hozzávalók:
  • 70 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj, sertészsír
  • 2 evőkanál mustár
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bor

A sertéshúst ujjnyi csíkokra vágtam és egy kanálnyi zsíron fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam és kevés húslevessel felengedve puhára pároltam.
A petrezselyemzöldet felvágtam és a puhult húsra szórtam. A fokhagymát összezúztam, kissé besóztam, hogy az aromákat kivegye a hagymából, majd a húsra tettem, kevertem. A tejfölt kikevertem a mustárral és nyakon öntöttem a húst.
Kifőtt tésztával tálaltam!
Egyszerű, mennyei, friss!...

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...