2016. november 19., szombat

Őszi csirkeragu gazdagon Szakter módra

Őszi csirkeragu gazdagon Szakter módra



Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirkecomb (felső)
  • 2 kanálnyi olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 250 g kockázott bacon szalonna
  • só bors
  • 200 g zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 maréknyi kockázott paszternák
  • 4 dl húsleves, csontlé, alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • reszelt sajt tálaláshoz


A csirkecombokat hirtelen 2 kanálnyi olajon mindkét oldalukon megpirítottam, majd kivettem és félreraktam őket.
A maradék zsiradékon az apróra vágott hagymákat átfuttattam, hozzátettem a felcsíkozott sárgarépát és a kockázott paszternákot. Együtt pirítottam őket, míg a hagyma halvány sárgává nem vált.

A kockázott bakon szalonnát ekkor rátettem és azzal is pirítottam tovább pár percig.

A gombákat megtisztítottam és felszeltem, így tettem a paprikával is, szintén hozzáadtam a raguhoz.
Sóztam, borsoztam, petrezselyemmel meghintettem, egybekavartam és a zöldborsóval tovább dúsítottam.

Felöntöttem húslével és lefedve félpuhára pároltam alacsony hőfokon.
Visszatettem a combokat, hogy párolódjanak át és vegyék fel az ízeket, egyben a ragunak is kölcsönözzenek zamatot.
Ellenőriztem később a húsok puhaságát, s amint megpuhultak újra kiszedtem őket a raguból.
A ragut tejföllel és keményítővel behabartam.
Tálalásnál a csirkecombokat raguval leöntve tálaltam, reszelt sajttal megszórtam, köretként rizst adtam.


Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...