2017. január 11., szerda

Egybe-szendvics bolognai raguval

Egy jó vacsora, amely pillanatok alatt elfogy! :)

Egybe-szendvics bolognai raguval


Hozzávalók:

  • kelt tészta
  • Bolognai ragu
  • 2 nagy fej lila hagyma felszelve
  • lapkasajt 
  • reszelt sajt
  • oregánó szóráshoz


Hozzávalók:
A tésztához
  • 1 kg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 tojás
  • egy nagy tepsi
A vizet és tejet cukorral elvegyítettem, meglangyosítottam és az élesztőt felfuttattam benne. Egy kelesztőtálba beleöntöttem a lisztet, az élesztős keveréket, a tojás fehérjét ( a sárgáját félreraktam), a felolvasztott vajat, a sót, és összedolgoztam. Addig gyúrtam, míg a kezemtől és a tál oldalától el nem vált! Lefedtem, langyos helyen duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát, lisztezett gyúródeszkára borítottam, és 20 részre osztottam. Minden egyes részt gombóccá formáltam. 

A gombócokat egymás mellé, sütőpappírral kibélelt tepsibe helyeztem. 15-20 percet még hagytam tovább kelni, egybekelni, majd megkentem a tetejüket a cseppnyi tejjel elkevert tojássárgával. 

Végül előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

Amikor elkészült félreraktam hűlni, míg a szendvics raguját és a többi hozzávalókat elkésztettem.

Bolognai ragu:
Hozzávalók
  • 30 dkg sertés darált hús (színhús)
  • 10 dkg  húsos szalonna
  • 3 dl paradicsompüré (sűrű)
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt, vagy vágott oregánó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 tojásfehérje
A szalonnát felkockáztam és a kis olajat hozzátéve kiolvasztottam. Hozzátettem a vágott hagymát, és együtt pirítottam.
A darált húst is rátettem és fehéredésig pirítottam kevergetve.

Felöntöttem a paradicsompürével, sóztam, borsoztam, cukroztam és meghintettem oregánoval.
Hozzátéve a babérleveleket, keverve összeforraltam.

Összeállítás:

A tésztát egyben kiemelve a tepsiből keresztben átszeltem.

Az alsó részt visszaraktam a tepsibe és ezt megkentem a bolognai raguval.
Lapka sajttal lefedtem és megszórtam a lila hagymával.


Oregánoval megszórtam, majd ráhelyeztem a tészta felső részét.
A tetejét megkentem sózott tojásfehérjével és reszelt sajttal meghintettem.


Visszaraktam az egészet előmelegített sütőbe és 180-190 C°-n pirosra sütöttem, kb 10-15 perc alatt.

Óvatosan pár perc hűlés után késsel elválasztottam egymástól a szendvicskéket és tálaltam.



Jó étvágyat!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...