2017. január 12., csütörtök

Pirított zöldséges csirkemell

Pirított zöldséges csirkemell


Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • egy kisebb fej vörös káposzta fele
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 csípős zöld paprika
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál cukor

Az olajat wok-ban felforrósítottam, a zöldbabot, szálra vágott vörös hagymát és káposztát félpuhává pirítottam rajt.

Kimertem a zöldségeket és félreraktam. A visszamaradt olajon a cukrot megkatamellizáltam, a felcsíkozott csirkehúst rátettem és fehéredésig pirítottam. 

Míg a hús pirult, sárgarépát lereszeltem, nagy lyukú reszelőn, majd hozzátettem a fokhagymát és a csípős paprikát. Együtt pirítottam tovább pár percig.

Az előzőleg megpirított zöldségeket visszaraktam a wok-ba.
Meglocsoltam szójaszósszal, sóztam borsoztam, gyömbérrel ízesítettem. Citrom levet csepegtettem rá, elkevertem, pirítottam tovább.
Nem kell, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak, ha roppanósak még, az a jó!
Párolt rizzsel tálaltam.



Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...