2017. január 19., csütörtök

Téli fullos sült burgonya

Odakint a mínuszok repkednek, idebent éhes a család. ...de mit....miből...mi van még....., folyton újat, hogy a kedvükre tehessek.....
Így készült a .....

Téli fullos sült burgonya 


Hozzávalók:
  • közepes burgonya
  • 4 nagy fej lila hagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 kiskanál piros őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál oregáno
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg pulykasonka, vagy más ízlés szerint
  • 200 g tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

A burgonyát alapos tisztítás után vízben félpuhára főztem héjastul.
Míg a burgonya főtt, elkésztettem a fűszeres kencét, amivel később átkentem őket.
A fokhagymát lereszeltem, a fűszerekkel, sóval összekevertem és olvasztott vajjal kikevertem.
A főtt burgonyákat tepsibe helyeztem, bevagdostam és megkentem a kencével.

A szalonnát felaprítottam és körbeszórtam a burgonyát. A sonkával szintén ezt tettem.

A lila hagymákat hosszban felvágtam és ráterítettem a burgonyára.

Előmelegített sütőbe tettem lefedve 25 percre, 200 C°-n pároltam.
Az idő leteltével a sütőből kivettem a tepsit és az előre kis sóval-borssal kikevert tejföllel megkentem a hagyma felületét, majd végül reszelt sajttal bőségesen megszórtam.

Újra sütőbe tettem, szintén 200 C°-n pirosra sütöttem 15-20 perc alatt.

Nagyon finom laktató vacsora, csak ajánlani tudom! :)

Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...