2017. február 3., péntek

Egyszerű zöldborsós csirkeragu

Egyszerű zöldborsós csirkeragu



Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell 
  • 250 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 1 kávéskanálnyi fehér bors
  • só ízlés szerint
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • kevéske petrezselyemzöld
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
A hagymákat tisztítás után felkarikáztam, felszálaztam, vajon aranysárgára pirítottam, majd hozzátettem a felcsíkozott csirkemellet. 


A hús fehéredéséig pirítottam kevergetve, majd sóztam, borsoztam és felöntöttem húslével, lefedve pároltam lassú tűzön.
A hús amikor már félig megpuhult, hozzátettem a zöldborsót és egybepároltam.

A zöldborsó ha már puha, akkor a tejfölt hozzákevertem. Megvártam míg egyet rottyan, hozzátettem a vágott petrezselyemlevelet, átkevertem és kész!

Eléggé szaftos, de ha túl híg lenne, akkor étkezési keményítővel sűríthető.
Kifőtt tésztával tálaltam.
Gyors, egyszerű és finom! Szinte elronthatatlan!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...