2017. március 23., csütörtök

Csőben sült fokhagymás halfilé

Csőben sült fokhagymás halfilé



Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • 800 g halfilé
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kispohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 bögre tej
  • csipet szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 marék metélő fokhagyma


A rizst készítettem el először. A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam, majd egy bögre rizst ráöntöttem és együtt pirítottam pár másodpercig. Húslevessel felöntöttem és lefedve megpároltam.
A filét felszeltem kétujjnyi csíkokra, megsóztam és borsoztam, összeforgattam.

A fokhagymát ráreszeltem a halra és rámertem a tejfölt. Összekevertem és pihentettem 10-15 percig.

Közben elkészítettem a besamel mártást. A felhevített vajon a lisztel rántást készítettem, majd felengedtem tejjel. Sóztam, szerecsendióval megfűszereztem és besűrítettem.
Míg forró volt a besamel, addig a reszelt sajtot elkevertem benne.

Összeállítás:
Egy sütőedény alján elterítettem a rizst, eloszlattam rajta a halat a rajt lévő tejfölös masszával együtt, majd leöntöttem egyenletesen a sajtos besamellel.


A metélőfokhagymát felszeltem, aprítottam és megszórtam a tetejét.


Előmelegített sütőben 175 C°-on pirosra sütöttem 60 perc alatt.

Tökéletes egytálétel, finom, könnyű mégis laktató!


Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...