2017. március 8., szerda

Egyszerű káposztasaláta Jutka módra

Ha most elkészíted, hétvégére finom salátával lepheted meg a családod!
Egyszerű káposztasaláta Jutka módra



Hozzávalók:
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 3 nagy fej vöröshagyma 
  • 1 teáskanál kömény
  • 5 evőkanál 20 % ecet
A káposztát finomra gyalultam és a tisztított hagymát is.
Rátettem a fűszereket és a sót, cukrot, ecetet. Összeforgattam, pihenni tettem hűvös helyre. Egy napig többszöri átforgatással hagytam érlelni, majd egy kis vödörbe töltöttem. Kb. 2,5 l saláta készült el így. A só kiszívta a nedvességét, ezért értékes levével együtt nagyon finom savanyúvá ért.
Hűtőben tárolandó! Így pár hétig eláll, de már másnap fogyasztható az elkészítésétől számítva.
Nagyon finom, sültek és egyéb húsételek mellé. 
-És semmi tartósítószer!!!-



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...