2017. március 7., kedd

Egyszerű tárkonyos húsgombócleves

Egyszerű tárkonyos húsgombócleves



Hozzávalók:
  • 3 L húsleves alaplé
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál szárított tárkony
  • őrölt bors
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • pár szál petrezselyemlevél aprítva
  • tejföl tálalásnál
a gombóchoz:
  • 20-25 dkg finomra darált hús 
  • 1 tojás
  • só 
  • őrölt bors
  • 1/2 reszelt vöröshagyma
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1-2 evőkanál liszt
Az alaplevet feltettem főni. A sárgarépát és a hagymát megtisztítottam. A sárgarépát felkockáztam, a hagymát száljára vágtam és a leveshez adtam.
Lassú tűzön pároltam, közben ízesítettem sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemlevéllel.
A leves míg lassan pötyörgött, elkészítettem a gombócokat.
A hozzávalókat összekevertem és kicsit pihenni hagytam, egészen addig amíg a levesben lévő zöldség félig megpuhult. 
Vizes kézzel kicsi gombócokat formáltam és a levesbe raktam.
Amint a gombócok puhára főttek elkészült a levesünk.
Tálalásnál kis tejföllel meglocsolva kínáltam.
Friss kenyérrel vagy nélküle, tökéletes étel.


Jó étvágyat!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...