2017. március 9., csütörtök

Fúl-fokhagymás csirkecomb Jutka konyhájából

Általában ha bevásárolok, nagyobb mennyiségű alapanyagot veszek, illetve egy alapanyagból több ételt is elkészítek, ez esetben is így jártam el. Farrészes nagy csirkecombokat vásároltam, amelyeken háj is volt. A hájt leszedtem, és kisütöttem, kaptam csirke tepertőt és zsír. A combokat szétválasztottam, alsó és felső részekre, az alsóból húslevest főztem zsemlemártással, míg a felső combokat elkészítettem "Fúl fokhagymásan". Íme:

Fúl-fokhagymás csirkecomb Jutka konyhájából


Hozzávalók:

  • 6 db szép nagy felső csirkecomb
  • 3 fej fokhagyma
  • 8 dkg vaj
  • 1 evőkanál tyúk zsír és tepertője (vagy olaj)
  • őrölt bors
  • 1 csapott kanál barnacukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves alaplé

A combokat tisztítás után sóztam, borsoztam, és félreraktam.
A tyúkzsírt vajjal felhevítettem, hozzátettem a tyúktepertőt, majd a tisztított egész gerezdes fokhagymákat. Megpirítottam, majd kivettem a tepertőt, fokhagymát.

A visszamaradt zsiradékon a combok mindkét oldalát megpirítottam.

Egy tepsibe beleraktam utána a combokat és eloszlattam rajt a fokhagymás tepertőt.

Alufóliával lefedtem és előmelegített sütőben 180 C°-n puhára sütöttem (30-40 perc), majd levettem a fóliát és pirosra pirítottam a combokat.

A húst félrerakva a maradék zsiradékhoz hozzátettem egy csapott kanál barna cukrot, megkaramelizáltam rajt és lisztel berántottam, a húsleves alaplével felöntöttem, besűrítettem.

A csirkecombokat burgonyapürével tálaltam és ezzel a mártással locsoltam meg a tetejét.
Káposztasalátával tökéletes!
Nagyon finom, laktató étel, csak ajánlani tudom!


Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...