2017. március 6., hétfő

Hagymakarikában sült fasírt

Szeretjük a fasírt, a rántott hagymakarikát, de mi lenne ha ötvöznénk?

Hagymakarikában sült fasírt



Hozzávalók:

  • 1-2 nagy (óriási) fej vöröshagyma 
  • 1 kg darált sertéscomb (vagy lapocka)
  • 2 db tojás + 3-4 tojás a planírhoz
  • őrölt fehér bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A vöröshagymát tisztítás után ujjnyi vastagságúra szeltem. Karikáira szedtem.

A nagyobb karikákat fasírt formaként használtam fel, a kisebb és a sérült részek aprítva, kis olajon megfonnyasztva a fasírtba kerültek.
Tehát, a fasírt összeállítását végzem el utána.

A darált húst a tojással a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az előzőleg kis hideg vízbe beáztatott és kicsavart zsemlével, a fonnyasztott de már kihűlt hagymával alaposan összekevertem, gyúrtam. (Ha túl lágy a kapott massza, akkor zsemlemorzsával keményíthető)
A massza pihenése után (15-20 perc) a hagymakarikákat megtöltöttem mint egy korongot.

Hagyományosan, lisztbe, majd enyhén sózott és felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártottam a korongokat.


Forró olajba pirosra sütöttem, akár a hagyományos típusnál.
Egyszerű, finom, megszokott, mégis más.
Csak ajánlani tudom!
Hasábburgonyával salátával, vagy egyéb savanyúsággal, körettel ajánlom, de főzelékek feltétjeként is kiváló!

Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...