2017. március 9., csütörtök

Mezei sóskamártás

Erdő szélén élve szerencsésnek mondhatom magam, mert az erdő és mező is ad némi különlegességet a konyhámnak.
A tavasz első értéke számomra a mezei sóska. Van a kertecskémben is nemes sóska, de az erdei valami pikantériát kölcsönöz a mártásomnak, lehet az is, hogy ez csak egy illúzió, de akkor is!, ez rituálé nálam és élek is vele. :)


Mezei sóskamártás



Hozzávalók:
(2 személyre)
  • jó két maroknyi üde mezei sóska (vagy hagyományos kerti sóska)
  • 1/2 tojásnyi zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl zsíros tej

A sóska szár részeit eltávolítottam, átválogattam, majd átmostam, öblítettem.
Alaposan lecsepegtettem.

Zsírt felhevítettem egy lábasban és ráraktam a sóskát.

Kevergetve pillanatok alatt összeesnek a levelek, ekkor hozzátettem a lisztet, jól elkevertem. Tejjel felöntöttem apránként, keverve felforraltam.

Sóztam és összeforraltam.
Pillanatok alatt kész!
Főtt tojással, friss kenyérrel tálaltam.




Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...