2017. március 21., kedd

Rozmaringos májas csirkecomb

...hogy mi a szösz, a csirkemáj a csirkecombbal egybesütve, finom egyszerű fűszerekkel? Finom, laktató és a szaftja.....mennyei... ;)

Rozmaringos májas csirkecomb
(2-3 személyre)



Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb (felső)
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojásnyi zsír
  • bors
  • 3-4 rozmaringszál


A csirkecombokat sóztam borsoztam és serpenyőben felforrósított zsíron mindkét oldalát megpirítottam, majd egy kisebb tepsibe helyeztem őket.
A visszamaradt zsiradékon az előzőleg tisztított és felkarikázott hagymákat aranysárgára pirítottam, majd rámertem őket a combra.
A serpenyőt továbbra forrón tartva a csirkemájakat hirtelen átsütöttem, de csak fehéredésig és a csirkecombra, mellé rakosgattam. Végül a maradék zsiradékkal meglocsoltam, rozmaringszálakat helyeztem rájuk és forró sütőben lefedve 20 percig, majd fedetlenül 15-20 percig 180 C°-on pirosra sütöttem őket.
Köretként rizst adtam hozzá.
Finom, egyszerű és laktató étel! :)


Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...